Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag over Badmeubelen.com of onze service? Wij hebben de meeste gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet zodat u snel antwoord kan vinden op uw vraag.

 

Staat jouw vraag er niet tussen?

 

Bel 06 – 51 21 05 89 of mail naar contact@badmeubelen.com

Kan ik jullie producten ergens bekijken?

Ja! Badmeubelen.com heeft een showroom in Ingen waar u onze producten kunt bekijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij zijn zes dagen per week geopend, ook op zaterdag!

De showroom is alleen geopend op afspraak. Neem contact op om een afspraak te maken.

Showroom bekijken

Hoe worden jullie producten bezorgd?

Wij vinden het belangrijk dat de producten bij iedereen thuis kunnen komen. Daarom bezorgen wij alle producten persoonlijk op het door u aangegeven adres op de begane vloer. Onze bezorger rijdt dagelijks het hele land door om mensen blij te maken met onze producten! U wordt van te voren op de hoogte gebracht wanneer uw aankoop wordt geleverd en wat u hiervoor moet regelen of voorbereiden.

Wat zijn de bezorgkosten?

Alle badmeubelen worden in heel Nederland (m.u.v. waddeneilanden) bezorgd. Dit gebeurd door onze persoonlijke bezorgservice. Voor het afleveren van badmeubelen vragen wij een meerprijs van €99,-.

Bezorging inclusief montage is € 499,-

Alle bezorgkosten zijn ook te vinden op de product pagina’s op onze website!

Kan ik mijn aankoop ook komen ophalen?

Dat kan! Al onze producten worden door ons zelf geproduceerd in de showroom in Ingen. Op dit adres kunt u dus ook langs komen om uw aankoop op te halen. Voor meer informatie kunt u het beste even bellen met onze adviseurs.

Er is iets misgegaan met mijn aankoop

Wij willen u graag helpen als u problemen ervaart bij uw aankoop. Wij willen graag dat iedereen onbezorgd kan ontspannen. U kunt op deze pagina probleem melden: klantenservice bekijken. Onze technische afdeling zal de klacht bekijken en hiervoor een oplossing geven of eventueel een service-afspraak voor inplannen.